Administratiekantoor effectief of niet?

Administratiekantoor

Iedereen weet misschien wel een administratiekantoor en misschien maak jij of iemand uit je directe omgeving gebruik van zo’n desbetreffend kantoor. Het is eigenlijk een bedrijf(je), de naam zegt het al, dat de administratie bijhoudt van andere bedrijven. Dit gebeurt uiteraard altijd tegen betaling. De redenen waarom mensen gebruik maken van een administratiekantoor is eigenlijk heel duidelijk en goed te begrijpen.

Administratiekantoren zijn vaak bedrijven waar veel kennis en ervaring rondloopt en daarnaast ook veel in het bedrijf zelf zit. Het bedrijf regelt dus verschillende administratieve dingen om zo andere bedrijven te helpen. Het is aantrekkelijk voor andere bedrijven om hier gebruik van te maken, hierbij gaat het vooral om grote bedrijven. Dit komt doordat administratiekantoren gespecialiseerd zijn in het regelen van administratie, hier hebben ze veel ervaring mee en daarnaast veel kennis over. Zij doen dit dus secuur en ook sneller dan dat bedrijven, die hier niet gespecialiseerd in zijn, dat doen. Verder scheelt het tijd, zij doen alle administratie en dit scheelt vervolgens veel tijd. Tegenwoordig hebben veel bedrijven een tijdsdruk en is eigenlijk de grootste vijand die er is de tijd, een administratiekantoor neemt veel tijd en druk van jou en jouw bedrijf. Verder hebben veel bedrijven over het algemeen geen kaas gegeten van het administratieve deel van het ondernemen. Dit komt doordat het niet aantrekkelijk is, in veel gevallen, om over te leren en maakt mensen minder enthousiast dan andere dingen. Ook is het vaak eentonig werk en kan er veel misgaan of zoek raken. Een administratiekantoor is hier uiterst zorgvuldig en doet administratie van andere bedrijven secuur.

 

Kosten administratiekantoor

Over de kosten van een administratiekantoor mag eigenlijk niet gepraat worden, dit komt doordat dit niet zo chique is. Het heeft natuurlijk een boven gemiddeld tarief. Dit komt echter wel door de ervaring, kennis en professionaliteit die deze kantoren hebben. Daarnaast gaan ze goed, netjes en betrouwbaar te werk. Verder nemen ze een grote druk van de schouders van hun klant en geven ze hen eigenlijk meer tijd voor andere dingen. De kosten voor een eenmanszaak en zzp’ers ongeveer tussen de duizend euro en vijftienhonderd euro. Voor andere prijscategorieën moet er in principe een offerte aangevraagd worden, administratiekantoren hebben hun tarieven ook, vaak, niet op hun website of iets dergelijks staan.

Of jij als bedrijf gebruik gaat maken van een administratiekantoor is geheel een persoonlijke overweging en zal je moeten laten afhangen van een aantal criteria. Denk hierbij aan de tijd die een bedrijf heeft en wil hebben, het budget wat een bedrijf heeft en wil hebben en de voordelen die het met zich meebrengt. Dit is echter ook verschillend per bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *