Autolak kopen

Autolak kopen doe je logischerwijs als je lak werkzaamheden uit wilt voeren aan je vierwieler. Besef echter wel dat je niet zomaar even een auto lakt. Om goed te lakken is een professionele opleiding nodig. Autolak kopen en vervolgens zelf lakken zal altijd zichtbaar zijn en dus ook blijven. Beperk de eigen lak werkzaamheden dan ook bij voorkeur voor het lakken van tractoren, baggervoertuigen of voor je verroeste bestelauto. Of als je het niets uitmaakt dat je auto een stuk lelijker in de lak komt te zitten.

Lakken is prijzig en een kunst

Goed lakken is een kunst en is bovendien duur. Dat is dan ook precies de reden dat veel mensen autolak kopen met de bedoeling zelf de auto ‘even’ te gaan lakken. Dat gaat namelijk niet werken. Spuiten, rollen of wrappen vergt specialistische kennis en een perfecte ruimte om in te werken. In negen van de tien gevallen is je eigen, volle garage dat bepaald niet.

Laat het werk bij voorkeur aan de specialist over

Autolak kopen om zelf al voorbereidende werkzaamheden uit te voeren voor je auto naar de specialist gaat, is wel verstandig en bespaart je altijd geld. Het is een minachting richting specialisten om te veronderstellen dat je auto lakken een kwestie is van autolak kopen, je garage schoonmaken en aan de slag gaan. Was het maar zo eenvoudig. Heb je een stokoude auto, dan neem je het misschien op de koop toe dat eigen lak werkzaamheden altijd zichtbaar zijn. Ga in elk geval niet zelf aan de slag met de auto als je van plan bent de auto later nog te verkopen, als jij je auto voor representatieve doeleinden gebruikt of als je een dure, hoogwaardige auto in je bezit hebt.

Hopen dat de ‘schade’ enigszins meevalt

Autolak kopen en zelf lakken betekent onherroepelijk waardeverlies voor je auto. Mocht je desondanks toch autolak gaan kopen en zelf aan de slag willen, was dan eerst de auto en demonteer alles van de wagen wat mogelijk is. Plak royaal af en ga aan het plamuren en uitdeuken. Vervolgens ga je schuren en was je de auto vetvrij met siliconenreiniger. Daarna maak je de werkplaats stofvrij en ga je lakken met een roller of spuiter. De finishing touch is het schuren van de auto met fijn schuurpapier en met een fijn polijstmiddel de auto polijsten. Vervolgens is het hopen dat het wat betreft de zichtbaarheid van je werkzaamheden een beetje meevalt.

 

Voor meer informatie klik hier!

 

Autolakken

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *