Dutch classes in Rotterdam

Dutch classes Rotterdam

 

 

 

Als je in een nieuw land en in een nieuwe omgeving bent, is het ontzettend handig als je de taal weet te spreken en te lezen. Overal om je heen word je namelijk geconfronteerd met taal en als je de taal niet spreekt, kan dat voor flink wat obstakels zorgen. Als je naar een restaurant gaat, kun je de menukaart niet lezen. Op het station kom je er maar moeilijk uit als de trein ineens van een ander spoor vertrekt. In de winkels kun je niet tot nauwelijks je wensen kenbaar maken. En ook het leggen van nieuwe contacten wordt erg moeilijk als je de taal niet spreekt. Voor expats, uitwisselingsstudenten, toeristen en andere buitenlanders in Nederland gelden al deze obstakels op dagelijkse basis. Gelukkig spreken de meeste mensen in Nederland een aardig mondje Engels, maar dan is het nog lastig om contact te leggen met anderen en dingen te begrijpen die wij zo vanzelfsprekend vinden.

 

Maak je het Nederlands eigen

 

Als je als buitenlander voor langere tijd in Nederland verblijft, bijvoorbeeld voor een studie, een baan of de liefde, is het ontzettend handig om de taal te leren. Nu is het Nederlands een vrij beruchte taal die niet zo eenvoudig te leren is. Gelukkig kun je er op allerlei manieren bij worden geholpen. Er zijn tegenwoordig handige apps waarmee je in een paar minuten per dag een nieuwe taal kunt leren. En ook online vind je allerlei (gratis) platformen om je het Nederlands eigen te maken. Maar de meest effectieve manier om Nederlands te leren is nog altijd door het volgen van Nederlandse lessen. Deze lessen worden in allerlei vormen gegeven. Je kunt op universiteiten, in bibliotheken en op andere sociale ontmoetingsplaatsen maar al te vaak aankondigingen voor Nederlandse lessen vinden, vaak onder de noemer ‘dutch classes’, bijvoorbeeld ‘dutch classes in Rotterdam’.

 

Nederlandse lessen

 

Dutch classes Rotterdam zijn op allerlei niveaus te volgen. Als je echt geen ervaring hebt met de taal is een instapcursus handig. Maar ook als meer ervaren spreker zijn er diverse cursussen beschikbaar om het taalniveau te verhogen of meer kennis te krijgen van vakspecifieke of studiespecifieke taal. Je kunt cursussen in groepsverband volgen, maar vaak zijn er ook privélessen beschikbaar. Tijdens de lessen werk je op een leuke manier aan het uitbreiden van de woordenschat, het voeren van een gesprek in het Nederlands en nog heel veel andere onmisbare kennis over de Nederlandse taal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *