Outplacementbureau

Outplacementbureau

Outplacement betekent het voor rekening van de werkgever opvangen, begeleiden en adviseren van werknemers die een andere en passende werkkring – bijvoorbeeld bij ontslag- moeten zoeken. Via het outplacementbureau word je begeleid tot en met een nieuwe baan. Dat doet het outplacementbureau altijd op pragmatische en resultaatgerichte wijze.

 

Ondersteuning bij zoektocht naar nieuwe baan

Het outplacementbureau kent de markt en is prima in staat mensen op zo optimale wijze te ondersteunen bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Outplacement is afkomstig uit Amerika en is in ons land door de bekende transitievergoeding alleen maar verder gegroeid. Kies je via het outplacementbureau voor een outplacementtraject verloopt aantal in een aantal vaste stappen. De verwerking van het ontslag is daar een van net zoals het in beeld brengen van wensen en competenties, jobhunting en sollicitatiebegeleiding.

 

De onontgonnen competenties van de werknemer

De onontgonnen competenties en kwaliteiten van de werknemer staan bij de begeleiding en coaching die het outplacementbureau biedt vaak centraal. Vaak blijkt dat de mogelijkheden van iemand veel breder zijn dan aanvankelijk verondersteld wordt. Er wordt door het outplacementbureau in de jacht op een nieuwe baan veel breder dan de laatste functie die is ingevuld gekeken. Omdat dit dus ook recht doet aan de kwaliteiten van de werknemer.

 

Vergoeding wordt benut voor outplacement en scholing

Outplacement dient op initiatief van de werkgever toegepast te worden. Het is namelijk een oplossing die is ontstaan nadat een werkgever het dienstverband van de werknemer heeft besloten te beëindigen. Ondanks dat beslist de werknemer toch vaak om voor outplacement te kiezen. Zeker als er sprake is van een individueel ontslag wordt vaak een beroep gedaan op het outplacementbureau. Sinds er nieuwe ontslagregels gelden -vanaf 2015- en een transitievergoeding verplicht is gesteld blijkt dat die vergoeding in de meeste gevallen gebruikt wordt voor outplacement en scholing.

 

Het bieden van nieuw perspectief

Outplacement, ergens anders geplaatst worden. De naam dekt de lading want in alles draait het traject om het vinden van een nieuwe werkkring. Daarmee is ook meteen het grootste verschil genoemd met loopbaancoaching. Bij loopbaan coaching behoort een interne positiewissel nog tot de mogelijkheden en dat is nadrukkelijk niet het geval bij outplacement. De rol van het bureau dat outplacement biedt mag niet onderschat worden. De begeleiding is optimaal en dus nadrukkelijk gericht op het ontdekken van de competenties en behoeften van de werknemer om zo nieuw perspectief te bieden op werk dat ook echt bij de werknemer past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *