Reportagefotografie, hoe kan het jou helpen?

Elke dag is om acht uur in de avond het acht uur journaal van de NOS. We kijken RTL nieuws, het tien uur journaal op NPO 2. Al die nieuwszenders hebben verhalen en nieuws over de hele wereld. We kijken dan ook met genot naar het journaal aangezien we alles willen weten over wat er gaande is in onze wereld. Maar, al die mooie foto’s en plaatjes die we voorbij zien komen op het journaal, waar komen die vandaan? Wie maken die foto’s? Wat houdt het allemaal in? Dit artikel zal proberen alles uit te leggen over reportagefotografie. Als je dus meer wilt weten over hoe dat allemaal in zijn werk gaat en wie er achter die foto’s zitten? Lees deze tekst dan goed en zorgvuldig door.

reportage fotografie

Wat is reportagefotografie?

Reportagefotografie, ook wel fotojournalistiek genoemd is een bepaalde vorm van journalistiek die bestaat uit het vastleggen en fotograferen van belangrijke momenten. Met deze foto’s laten ze een verhaal zien, een gebeurtenis en vaak de gevolgen ervan. Over het algemeen gaat reportagefotografie over ‘stilstaande’ momenten. Het komt ook voor dat video’s onder deze naam vallen, maar over het algemeen gaat het hier vooral over foto’s.

Wie zorgen voor de reportages?

De mensen achter de camera’s zijn de fotografen die werken voor de nieuwszender. Deze mannen en vrouwen zorgen ervoor dat jij elke dag van het nieuws kan genieten en weet wat er allemaal afspeelt in de wereld. Deze mensen riskeren soms hun eigen leven om ervoor te zorgen dat er wordt verteld wat er gaande is. Men denkt vaak dat deze mannen en vrouwen het maar makkelijk hebben maar het tegendeel is vaak zat bewezen. Ontvoering en dergelijke hebben plaatsgevonden. Naast de fotografen heb je ook andere reporters die als het er op aan komt hun leven op het spel zetten om ervoor te zorgen dat mensen thuis weten hoe het eraan toegaat in de wereld.

Voor wie zijn de reportages?

De reportages die worden gemaakt en vastgelegd door de fotografen zijn in eerste instantie bedoeld voor de nieuwszender. Daarna zal de redactie van het kanaal de beste foto’s en fragmenten uitkiezen en die zullen daarna verschijnen in het journaal. Er wordt te allen tijde zorgvuldig gekeken naar wat voor foto’s het zijn in verband met het feit dat niet elke foto geschikt is voor het publiek die elke avond netjes voor de buis zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *